“Nederlanders zijn zeker, België wint het wereldkampioenschap niet”

“Nederlanders zijn zeker, België wint het wereldkampioenschap niet”

18-06-2018 11:00
5

Maandag begint het WK voor ons land echt. De Rode Duivels nemen het op tegen Panama. Nederland kijkt toe, maar hoe kijken ze over de grens naar het Belgische elftal? Hebben we er zestien miljoen fans bij of valt dat toch wat tegen? We vroegen het aan Ruben Winkels, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur.nl.

Opnieuw een tornooi zonder Nederland. Leeft het WK bij jullie?
"Op dit moment niet. Het Oranje-gevoel ontbreekt - en dus ook het WK-gevoel. Waarschijnlijk zal dit groeien als de wedstrijden in Rusland het aanzien waard zijn. In de knock-outfase wordt het voor de meesten pas écht interessant."

Staan de Nederlanders nu massaal achter België of toch achter een ander land?
"Niet massaal, maar wedstrijden van België zullen wel met bovengemiddelde belangstelling worden gevolgd. Bij veel mensen is België de favoriet, terwijl anderen hun hart juist vasthouden: België dat met z'n gouden generatie wél het WK wint, zou voor sommigen een nachtmerrie zijn. Ik denk dat er meer steun is voor Marokko, omdat veel internationals in Nederland geboren zijn."

Hoe kijkt Nederland aan tegen de Rode Duivels?
"Het staat buiten kijf dat België een selectie heeft met geweldige individuele kwaliteiten, maar de algemene opinie is dat ze het WK zéker niet gaan winnen. Een kwartfinale zou mooi zijn, een halve finale een topprestatie. De Rode Duivels missen toch een beetje dat killersinstinct. Ik kijk persoonlijk vooral naar Kevin De Bruyne."