Argentijnse bondscoach aangepakt door Maradona: Het is eigenlijk een schande

Argentijnse bondscoach aangepakt door Maradona: "Het is eigenlijk een schande"

18-06-2018 08:21
1

Diego Maradona was zaterdag aandachtig toeschouwer tijdens Argentinië-IJsland en was niet te spreken over de prestaties van zijn landgenoten. De Albiceleste lieten verrassend twee punten liggen tegen de WK-debutant.

Sterspeler Lionel Messi miste een strafschop, maar werd in bescherming genomen door Maradona. "Hij heeft alles gegeven wat hij in zich had, net als alle anderen. Ik kan de spelers niet de schuld geven", vertelt Pluisje aan Venezolaanse media, geciteerd door de BBC. Bondscoach Jorge Sampaoli kreeg wél de wind van voren. "Als ze zo blijven spelen, dan kan Sampaoli beter niet terug naar Argentinië gaan."

De grote uitblinker van het WK 1986 twijfelt of Sampaoli wel de leider is die de nationale ploeg nodig heeft. "Ik heb het gevoel dat het niet helemaal lekker zit in het team", stelt Maradona, die vindt dat Argentinië zich niet voldoende heeft voorbereid op het treffen met IJsland en te veel de lange bal hanteerde. "Je had toch kunnen weten dat al die IJslanders langer dan 1.90 meter zijn. Het is eigenlijk een schande!"