'Anderlecht hakt de knoop door over de toekomst van Deschacht'

'Anderlecht hakt de knoop door over de toekomst van Deschacht'

18-06-2018 06:58
9

Er lijkt na 17 jaar een einde te komen aan de samenwerking tussen Anderlecht en Olivier Deschacht. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans onbestaande dat de clubicoon een nieuw contract krijgt.

Er is officieel nog geen duidelijkheid en dat terwijl donderdag al de eerste training op het programma staat. Maandag, dinsdag en woensdag vinden de medische testen van de selectie plaats. Het Laatste Nieuws weet dat Deschacht niet is ingepland en schrijft op basis daarvan dat de 37-jarige Deschacht na 30 juni geen speler van paars-wit meer zal zijn.

Na een turbulent jaar zal het dus bij een recordaantal van 601 optredens blijven. Afgelopen seizoen leek Deschacht de 600 niet te gaan halen, toen coach Hein Vanhaezebrouck hem in februari naar de B-kern verwees. Tijdens Play-Off 1 werd hij toch opgevist en Deschacht speelde vervolgens de laatste vijf matchen als basisspeler volledig mee. Voor volgend seizoen wordt er niet meer op een gerekend, al doen club en speler nog geheimzinnig. ''Vóór donderdag zal de club officieel communiceren'', zegt sportief directeur Luc Devroe in een reactie.

Anderlecht haalde met Elias Cobbaut al een nieuwe linksachter in huis, maar zoekt op de transfermarkt nog naar een concurrent voor de belofteinternational, die de overstap maakt van het gedegradeerde KV Mechelen.