Neymar wekt irritatie op bij analisten: Geef hem gewoon een klets om de oren

Neymar wekt irritatie op bij analisten: "Geef hem gewoon een klets om de oren"

17-06-2018 23:39
5

Een te zelfverzekerd Brazilië begon het WK in Rusland met een ontnuchtering. Tegen de stugge Zwitsers kwamen Neymar en co niet verder dan 1-1. Vooral het optreden van de sterspeler riep verbazing op. De aanvaller van Paris Saint-Germain gaf een arrogante indruk, zagen ook de analisten bij Sporza.

"Hij oogt niet fris, is niet fit", aldus Marc Degryse. "Ook in zijn hoofd is hij blijkbaar niet scherp. Hij moet matchritme opdoen, maar dat krijg je pas als je een match begint zoals het hoort. Dat was niet het geval. De overtuiging ontbrak de hele match. Zijn befaamde versnelling hebben we amper gezien. Hij speelde een non-match. Je moet hem gewoon een klets tegen zijn oren geven", is hij streng.

Jan Mulder treedt Degryse bij. "Zijn ploegmaats leken toch geen vertrouwen in hem te hebben", zag de Nederlander. "Ze moeten op training gezien hebben dat hij niet scherp is." Neymar trok in de tweede helft ook opvallend vaak met zijn been. "Opnieuw vervelend toneel van hem", zucht Mulder. "Het was echt een zeer ergerlijke prestatie van Neymar."

"Hij gedraagt zich zoals kinderen die de beste zijn, die wat pingelen en doen ... Je moet hem een keer toespreken, als jeugdleider. 'Kom eens hier, je geeft de bal nu aan hem en doet niet alles alleen', dat moet die trainer tegen hem zeggen", adviseert Mulder bondscoach Tite.