Coucke geeft Duivels boodschap mee na verrassende resultaten: 'Beginnen dromen!'

Coucke geeft Duivels boodschap mee na verrassende resultaten: 'Beginnen dromen!'

17-06-2018 22:23
4

Het WK 2018 heeft al heel wat deining veroorzaakt, zoveel is duidelijk. De verrassende uitslagen vliegen de voetbalfan om de oren. Dat kan enkel maar in de kaart spelen van de Rode Duivels, beseft ook Marc Coucke.

Van de huidige top-vijf van de FIFA-ranking, waarop België als derde prijkt, wist geen enkel land haar openingswedstrijd op deze wereldbeker te winnen. Dat Portugal dankzij een sublieme Cristiano Ronaldo een 3-3 uit de brand wist te slepen tegen Spanje, was uiteraard een meevaller voor de Zuid-Europeanen. Argentinië en Brazilië hadden echter niet verwacht de punten te moeten delen met respectievelijk IJsland en Zwitserland. Titelverdediger Duitsland ging zelfs onderuit tegen Mexico (1-0).

De Rode Duivels, die maandag in actie komen tegen Panama, kunnen dus als enige van de grote vijf triomferen op speeldag één. Voor Coucke, de voorzitter van RSC Anderlecht en de Pro League, zijn die resultaten alvast een stap in de goede richting. Zijn geloof in de wereldtitel neemt toe, zo blijkt uit zijn tweet, al probeert hij de voetjes toch nog enigszins op de grond te houden.