Valse WK-start voor Brazilië: Zwitsers vechten zich terug, Neymar stelt teleur

Valse WK-start voor Brazilië: Zwitsers vechten zich terug, Neymar stelt teleur

17-06-2018 21:55
1

Brazilië is met een tegenvaller begonnen aan het WK in Rusland. De eerste groepswedstrijd tegen het stugge Zwitserland leverde zondagavond géén winnaar op: 1-1.

Brazilië begon in Rostov als topfavoriet voor de wereldtitel aan de ontmoeting met Zwitserland, maar kwam van een koude kermis thuis. Neymar viel tegen, speelde vooral voor zichzelf en lag veel op de grond, terwijl Zwitserland zéér georganiseerd speelde en uiteindelijk niet geheel onterecht een punt overhield aan de eerste groepswedstrijd.

Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor Brazilië, dat binnen twintig minuten op voorsprong kwam. Philippe Coutinho ontving een afvallende bal buiten de zestien en twijfelde niet: met een puntgaaf schot in de verre hoek zette hij de Seleçao op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten daarvoor miste Barça-maatje Paulinho een goede kans.

Zwitserland moest in de achtervolging, maar had veel moeite met het combinatiespel van de controlerende Brazilianen. Na rust was het echter raak bij de eerste de beste kans. Steven Zuber creëerde met een duwtje in de rug van Miranda ruimte voor zichzelf en kopte de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Ondanks het duwtje, kwam de VAR niet in actie.

Na de treffer beet Zwitserland wat meer van zich af, maar bleef Brazilië de gevaarlijkste ploeg. Ruim een kwartier voor tijd schreeuwde heel Brazilië om een penalty, maar Gabriel Jesus ging in de ogen van de scheidsrechter te gewillig naar de grond. In de blessuretijd misten Roberto Firmino en Miranda nog in kansrijke positie.

Brazilië en Zwitserland beginnen daardoor met een gelijkspel aan het WK. Eerder op de zondag won groepsgenoot Servië al van Costa Rica (1-0).