'België wordt onze moeilijkste tegenstander, maar Cooper kan jullie pijn doen'

'België wordt onze moeilijkste tegenstander, maar Cooper kan jullie pijn doen'

18-06-2018 08:00
2

Onze Rode Duivels komen maandag eindelijk in actie op het WK. Met Panama krijgen de troepen van Roberto Martinez een haalbare kaart tegenover zich. Maar wat denkt men in Panama over de wedstrijd? Eduardo Gonzalez van de Panamese krant Día a Da vertelde het in een exclusief interview met VoetbalPrimeur.be.

Voor Panama is het absoluut niet van moeten, dat leren we uit het gesprek met Gonzalez. "Het team wil gewoon genieten van deze ervaring. Vol vertrouwen zitten we niet, maar er is toch hoop op een kleine verrassing", zegt hij aan VoetbalPrimeur.be.

Die verrassing zou er tegen Tunesië moeten komen volgens hem. "We weten dat Engeland en België superieure teams hebben. De fans geloven wel dat een gelijkspel of zelfs winst tegen Tunesië mogelijk is", aldus Gonzalez.

Rode Duivels
Maar eerst dus de Rode Duivels. Geen makkelijke wedstrijd voor de Panamezen. "België wordt onze moeilijkste tegenstander", oordeelt hij. "De gouden generatie zit vol spelers die ook het verschil maken bij Europese topclubs."

Hoop van de Panamezen
De ploeg van Panama zit vol nobele onbekenden voor de meeste voetbalfans. Toch kunnen we er mogelijk wel enkele pareltjes vinden. "Ik vind Ismael Diaz (21-jarige spits die voor de Spaanse derdeklasser Deportivo Fabril uitkomt) één van onze beste spelers."

"Gabriel Gomez (34-jarige middenvelder die in Colombia speelt) zorgt voor de organisatie bij ons en als Armando Cooper (30-jarige spits van Universidad de Chile) in vorm is, kan hij een ploeg pijn doen."

Veel onbekende namen dus. Toch is er een kleine Belgische connectie bij de Panamezen, met de Gentenaren José Luis Rodriguez en Ricardo Avila. "Ze zijn twee grote beloften van het Panamese voetbal", zegt de journalist van Día a Día.

"Rodriguez had maar één wedstrijd nodig om een WK-selectie te verdienen en Avila is er ook bij door een blessure van Quintero. Avila vind ik persoonlijk een heel goede voetballer. Hij begrijpt het spelletje en heeft een sterke persoonlijkheid."

De Belgische wapens
In de oefenwedstrijden was Eden Hazard het grootste wapen van de Rode Duivels. Rodriguez is op zijn hoede voor enkele andere spelers. "Ik hou enorm van Yannick Carrasco. Hij is onvoorspelbaar en kan elke defensie pijn doen", klinkt het.

"Ook Michy Batshuayi en Romelu Lukaku kunnen ons pijn doen. Batshuayi is snel, sterk en zeer gevaarlijk. Lukaku weet het doel makkelijk te vinden, heeft kracht en is een spits die in elke selectie zou passen", besluit Rodriguez.

Belgische wereldtitel?
Ons land wordt ook gezien als een potentiële winnaar van het WK. In Panama denkt men daar anders over. "Jullie zullen de groepsfase zonder problemen overleven", zegt Rodriguez. "Het WK start pas daarna voor jullie. Maar het WK winnen jullie niet. Spanje, Duitsland, Brazilië en Frankrijk hebben gewoon betere selecties", oordeelt hij.