'Eden Hazard zou zomaar dé speler van dit WK kunnen worden'

'Eden Hazard zou zomaar dé speler van dit WK kunnen worden'

18-06-2018 07:00
1

Maandag staat de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK op het programma. Voor elke wedstrijd laat VoetbalPrimeur twee bekende Vlamingen aan het woord. Vandaag is Sven Ornelis aan het woord. Ornelis presenteert de de ochtendshow op JOE en heeft een eigen foodblog. Tussen al dat radio maken en bloggen door, vindt hij ook nog de tijd om voor Club Brugge te supporteren.

Voor de wedstrijd tegen Panama verwacht Ornelis niet al te veel problemen. "Een eitje volgens mij.  Ik verwacht Panama niet sterker dan Costa Rica. En toen waren we wel echt fantastisch. Alles klikte goed in elkaar, na de tegengoal reageerden we ook op de juiste manier. Vooral Eden Hazard was echt een streling voor het oog. Met wat een gemak die stond te spelen. Ik denk dat we in de wedstrijd tegen Panama vooral vertrouwen moeten tanken voor de twee andere poulewedstrijden", blikt hij vooruit.

Waar geraken onze Duivels volgens de radiomaker in Rusland? "Op basis van de wedstrijd tegen Costa Rica zitten we natuurlijk met erg veel hoop. Maar je moet natuurlijk realistisch blijven, tegen Brazilië of Duitsland weet je niet wat het gaat worden. Ik denk niet dat we de sterkste ploeg van het tornooi hebben, maar in voetbal kan alles. Als Club-supporter ben ik het ook gewoon om er altijd in te blijven geloven, en dat ga ik nu ook doen. Ik ga hier niet verkondigen dat we wereldkampioen gaan worden, maar ik wil het ook zeker niet uitsluiten", aldus Ornelis.

Volgens hem zou één Rode Duivel wel eens erg hoge ogen kunnen gooien op dit WK. "Ik heb altijd gezegd dat Kevin De Bruyne de man is bij de Rode Duivels. Ik vind dat een ongelofelijk fijne speler, met een geweldige attitude. Maar als je afgaat op de oefenwedstrijden kan je eigenlijk niet anders dan naar Eden Hazard kijken. Echt een feest om hem bezig te zien. Dit is misschien een straffe uitspraak, maar volgens mij maakt hij kans om één van dé spelers van het tornooi te worden", is Ornelis duideljk onder de indruk.