Ook Anderlecht en Standard mogen nieuwe Cercle-trainer dankbaar zijn

Ook Anderlecht en Standard mogen nieuwe Cercle-trainer dankbaar zijn

Gepubliceerd: zondag 17 juni 2018 om 09:45zo 17-06-2018 om 09:45

Cercle Brugge heeft sinds kort een nieuwe trainer. Met Laurent Guyot stelde het een onbekende naam aan, maar de Fransman heeft in zijn thuisland wel zijn strepen verdiend. Als jeugdcoach had hij al heel wat succesvolle spelers onder zich.

Het is ook vooral daarom dat Cercle hem heeft aangenomen. "Aan het hoofd van het Centre de Formations van Nantes werd mijn werk wel geapprecieerd. Zo werkte ik met William Vainqueur, Adrien Trebel en Sofiane Hanni - allemaal spelers die jullie wel goed kennen - en die nu Champions League gespeeld hebben. We hebben toen goeie spelers voortgebracht", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Guyot heeft echter ook een paar nog grotere namen onder zijn hoede gehad. "Bij de Franse U16 en U17 werkte ik nog met Ousmane Dembélé, maar het is niet dat ik hem ontdekt heb, hé. Misschien mag ik meer pluimen op mijn hoed steken voor Dimitri Payet. Die was na een mislukte passage bij Le Havre teruggekeerd naar het eiland La Réunion. Met Nantes gingen we jaarlijks scouten op La Réunion en na een vlucht van 11 uur werd ik verzocht om meteen een wedstrijdje te gaan bekijken. Daar zag ik de 18-jarige Payet aan het werk en we haalden hem terug. Hij schitterde daarna toch in zijn carrière."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws