De Vlieger belachelijk gemaakt na De Bruyne-rel: Ik zou dat weigeren

De Vlieger belachelijk gemaakt na De Bruyne-rel: "Ik zou dat weigeren"

17-06-2018 09:15
7

Eerder deze week was er even commotie over een fase tussen Kevin De Bruyne en Adnan Januzaj. De Bruyne deed wel een erg harde tackle op Januzaj. Geert De Vlieger zag er een afrekening in, maar niet iedereen is overtuigd.

Nico Dijkshoorn moet in Het Nieuwsblad vooral lachen met dit 'verzonnen' relletje. "Kevin maakt een overtreding op Adnan Januzaj. Die staat op. Er worden handen geschud. Daarna voetballen ze verder. Analist Geert De Vlieger in de studio: 'Er stond blijkbaar nog een rekening open'. Als alles nieuws is en analisten tot op de millimeter zoeken of ze nog iets over je kunnen vertellen, dan weet je als speler: Ik ben klaar voor dit toernooi.

"Ik vind De Vlieger heel lief. Die probeert in een Belgische studio het wereld­record analyseren te verbeteren. Ikzelf zou weigeren om commentaar te leveren op iets dat tijdens een training gebeurt. René van der Gijp trainde ooit twee uur lang met een bromfietshelm op zijn hoofd. Niemand lulde daarover. Zo ging dat. Je trainde zoals je in het weekend wilde voetballen en niemand keek mee. Trainingen werden nog niet gefilmd. Videoanalyses bestonden nog niet."

Dijkshoorn kan de keuze wel begrijpen: er gebeurt verder namelijk niets. Dat is het probleem met praten over voetbal in een televisieprogramma. Je móét iets vinden van desnoods iets heel gewoons. De Rode Duivels laten zich een paar minuten zien aan de pers, trainen wat en focussen vol op de eerste wedstrijd en dat is voor analisten de moeilijkste periode. Dan ga je in godsnaam maar een rel verzinnen en spreek je over een afrekening op de training."