'Weiler kan weer aan de slag, maar moet eerst nog vergelijk met Anderlecht vinden'

'Weiler kan weer aan de slag, maar moet eerst nog vergelijk met Anderlecht vinden'

17-06-2018 07:26
2

René Weiler heeft bijna een nieuwe job, nadat hij september vorig jaar werd ontslagen door Anderlecht. De Zwitserse coach kan in zijn thuisland aan de slag bij FC Luzern, de nummer drie van het afgelopen seizoen. Weiler moet alleen nog met Anderlecht praten, voordat de deal wordt afgerond. Dat meldt Blick.

Weiler kreeg bij zijn vertrek geen afkoopsom met zich mee, maar het tot medio 2019 lopende contract wordt aan hem doorbetaald. Volgens de Zwitserse krant zou Weiler dus eerst nog met paars-wit een vergelijk moeten vinden. Als de afwikkeling van het contract helemaal in orde is gemaakt, kan Weiler zich voor meerdere seizoenen verbinden aan Luzern.

Het zou zijn vijfde job als hoofdtrainer in Zwitserland betekenen. De 44-jarige Weiler stond eerder als interim-trainer FC Winterthur en FC Sankt Gallen aan het roer, voordat hij vaste aanstellingen kreeg bij FC Schaffhausen en FC Aurau. Nadien maakt hij de overstap naar het Duitse Nürnberg, voordat hij bij Anderlecht neerstreek. Hij veroverde de 34e landstitel met de Brusselaars, maar negen maanden geleden na een slechte 9 op 21 op straat gezet.