Kroatië heeft eigen goal en penalty nodig voor zege op armtierig Nigeria

16-06-2018 22:53

Kroatië gaat na de eerste speelronde aan kop in Groep D van het WK in Rusland. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic won zaterdagavond met 2-0 van Nigeria. Het matige duel werd in de eerste helft opengebroken door een eigen doelpunt.

De wedstrijd kreeg nog een 'Belgisch' tintje met de basisplekken voor Wilfred Ndidi, Ivan Perisic en William Troost-Ekong. Lovre Kalinic begon op de bank.

Zowel Kroatië als Nigeria had tot de 32e minuut nog niet één keer op doel geschoten. De 1-0 voor de Kroaten kwam uiterst fortuinlijk tot stand. Ante Rebic verlengde een corner van Luka Modric en via Andrej Kramaric, Mario Mandzukic en het been van Oghenekaro Etebo belandde de bal in het doel.

Na de pauze kreeg Kroatië iets meer controle over de wedstrijd. Grote kansen leverde dat overigens niet op. Nigeria, met William Troost-Ekong (ex-FC Groningen) in de basis en Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag) op de bank, bakte er helemaal niets van. De Afrikanen creëerden niet één fatsoenlijke kans.

De wedstrijd werd definitief beslist toen Ekong Mandzukic in de 69e minuut in de houdgreep nam en de scheidsrechter van dienst niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Modric schoot rustig raak.

Kroatië is nu koploper in Groep D. Argentinië en IJsland deelden eerder op de dag de punten (1-1).