Lang gras, de warmte en vochtige lucht kan de Rode Duivels nog parten spelen

Lang gras, de warmte en vochtige lucht kan de Rode Duivels nog parten spelen

16-06-2018 20:49
3

Onze Rode Duivels kunnen er maandag eindelijk aan beginnen. Dan start het WK ook écht met de wedstrijd tegen Panama. Dat gebeurt in Sochi, waar de Rode Duivels zich nog aan moeten aanpassen.

Het spelershotel van onze Rode Duivels is eigenlijk in Moskou, maar de eerste wedstrijd wordt in Sochi gespeeld. Dat ligt zo'n 1,500 kilometer ten zuiden van Moskou. Meteen een flinke aanpassing voor onze Rode Duivels.

"Toen we hier uit het vliegtuig stapten, voelden we meteen dat het hier toch warmer is en een ander klimaat. Maar goed, daar kunnen we niet veel aan veranderen. We kunnen er nu nog wat aan wennen voor maandag", gaf Dries Mertens aan op de persconferentie.

Dat kan Panama nog een voordeel opleveren volgens Roberto Martinez. "Panama is dat beter gewoon dan wij. Daarom zijn wij een dag vroeger gekomen. We voelden het verschil meteen. Het is niet zozeer de warmte, wel de vochtigheid die verschilt. Ook de velden zijn anders. Het gras staat hoger dan op andere plaatsen in de hele wereld", citeert Het Nieuwsblad de bondscoach.