Martinez krijgt enorme steun: 'U2 krijgt zonder Bono ook geen zalen uitverkocht'

Martinez krijgt enorme steun: 'U2 krijgt zonder Bono ook geen zalen uitverkocht'

16-06-2018 20:20
2

Roberto Martinez lijkt voor dit WK nog één grote hoop te hebben, dat Vincent Kompany toch fit geraakt. Hij stuurde Laurent Ciman terug naar huis en bidt nu voor de snelle terugkeer van 'Vince'. Daar kreeg Martinez al kritiek voor, maar niet van iedereen.

Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws snapt dat Martinez die beslissing nam. 'Martínez gokt met Vermaelen en Kompany. En dat is begrijpelijk', schrijft hij.

'Boyata versus Harry Kane? En wat later versus Lewandowski of Falcao in de achtste finale? Stelt ú dat gerust? Dedryck Boyata speelde op clubniveau nog nooit een wedstrijd met de hete adem van de hele wereld in zijn nek.'

De kritiek op Martinez vindt hij dan ook overdreven. 'Al wie meent dat hierbij te veel eieren onder Kompany worden gelegd, heeft weinig ambitie om van dit WK een succes te maken. Je kunt niet zonder. U2 zonder Bono krijgt ook geen zalen uitverkocht.'

'Thomas Vermaelen als Vincent Kompany kunnen bij hun eerste sprintje in dit toernooi neerzijgen. Dan heeft Roberto Martínez gegokt en verloren. Er ís nu eenmaal geen andere weg. Je maakt ook geen omelet zonder eieren', aldus de chef voetbal van de ochtendkrant.