Gemiste penalty komt Peru duur te staan: Poulsen schiet Denemarken naar zege

Gemiste penalty komt Peru duur te staan: Poulsen schiet Denemarken naar zege

Gepubliceerd: zaterdag 16 juni 2018 om 19:56za 16-06-2018 om 19:56

Denemarken is met een overwinning begonnen aan het WK in Rusland. Peru werd zaterdagavond met 1-0 geklopt. Christian Cueva was de grote schlemiel aan de zijde van de Zuid-Amerikanen: op slag van rust miste hij een strafschop. 

Na een paar kleine kansjes voor beide landen kreeg Peru op slag van rust een gigantische kans om op voorsprong te komen. Na het bekijken van de beelden besloot de scheidsrechter van dienst de bal op de stip te leggen. Yussuf Poulsen bleek Cueva gehaakt te hebben. Diezelfde Cueva mocht aanleggen en schoot de strafschop hard en hoog over.  

Poulsen maakte na een uur het verschil. Na een lekker passje van Eriksen kwam de aanvaller van RB Leipzig oog in oog te staan met de goalie van Peru. Hij schoot rustig binnen. Het was mede aan een paar knappe saves van Kasper Schmeichel te danken dat Peru in de hectische slotfase niet meer gelijk wist te maken. 


In Groep C won Frankrijk eerder op de dag met 2-1 van Australië. Donderdag treft Denemarken The Socceroos. Peru moet punten gaan pakken tegen Frankrijk. 

Plaats een reactie

VeeDeeVee +18534
zaterdag 16 juni 2018 om 20:03
Zonde! Wel aardig ploegje die Peruvianen, spelen fris en aanvallend.
Vind ik leuk
wesleyvb +1279
zondag 17 juni 2018 om 02:04
Peru was 5 keer beter, maar ja geen punten spijtig
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws