Als uw land niet speelt op het WK, supporter dan voor de Rode Duivels

"Als uw land niet speelt op het WK, supporter dan voor de Rode Duivels"

16-06-2018 18:30
1

De Engelse krant Financial Times geeft een opvallende raad mee aan de lezers. Als je eigen land niet speelt op het WK, dan kan je best supporteren voor... België!

België scoort vooral goed door de veelheid aan origines. "Het multiculturele karakter van België zet zich door in de nationale ploeg. De afkomst van de groep strekt zich uit als aders tot Centraal-Afrika, de Caucasus, het Iberische schiereiland, de Maghreb, beide kansen van de Vlaams-Waalse taalgrens en het exotische Engeland."

Daarin staat België natuurlijk niet alleen. "Frankrijk, Engeland en Brazilië zijn ook zo multicultureel, maar dat zijn ze al enkele generaties. Wat België ervan onderscheidt, is de snelheid waarmee het team diversifieerde, bijna uitsluitend dit millennium. Andere landen die een vergelijkbare verandering ondergingen in hun bevolking, zoals Zweden, konden dat niet vertalen naar hun nationale voetbalploeg."

Vooral daarom hoopt Financial Times op een Belgische wereldtitel. "De sociale metamorfose die België heeft gemaakt in een korte periode verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat droevig beeldje van een plassend mannetje. Een sterke prestatie op het komende WK van dit multiculturele team kan daar bij helpen. Als je land niet gekwalificeerd is voor het WK (VS, Italië, Nederland) of als je gewoon een tweede favoriet team wilt, supporter dan voor België."