Brazilië of Duitsland verslaan we. Het moet toch ooit eens keren?

"Brazilië of Duitsland verslaan we. Het moet toch ooit eens keren?"

17-06-2018 07:00
1

Maandag staat de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK op het programma. Voor elke wedstrijd laat VoetbalPrimeur twee bekende Vlamingen aan het woord. Vandaag is Christophe Stienlet aan het woord. In een vorige leven geraakte hij bekend als Bartje uit de kinderreeks Schuif Af, vandaag de dag is hij onder meer stadionomroeper bij de Rode Duivels.

Stienlet ziet onze Duivels tot bij de laatste vier geraken in Rusland. "Volgens mij overleven ze de eerste ronde op hun dooie gemak. Tegen Panama zijn de drie punten eigenlijk al binnen. Tegen Tunesië verwacht ik een iets moeilijkere wedstrijd. En tegen Engeland mogen we op zich nog verliezen, zelfs dan gaan we nog door. Volgens mij stranden we in de halve finale. Een kwartfinale tegen Brazilië of Duitsland zie ik ons nog overleven, het moet ooit eens keren he?", vertelt de stadionomroeper aan VoetbalPrimeur.be.

Welke Duivels zou hij opstellen om in die halve finale te geraken? "Ik zou spelen in een 4-4-2. In doel kies ik voor Courtois. Achterin staat het viertal Vertonghen, Vermaelen, Kompany en Alderweireld. Als iedereen fit is natuurlijk. Centraal op het middenveld zet ik Witsel en De Bruyne. Diep in de spits is Lukaku volgens mij nog altijd beter dan Batshuayi. Rond Lukaku mag dan Hazard zwerven, die is ontzettend sterk bezig. Op de flanken zou ik kiezen voor Mertens en Carrasco, al ben ik ook een ontzettend grote fan van Nacer Chadli", aldus bondscoach Stienlet.

Normaal gezien volgt Stienlet de wedstrijden van de Rode Duivels letterlijk aan de ziijlijn. Voor de wedstrijden in Rusland zal hij dat helaas van iets verder moeten doen. "De poulewedstrijden ga ik bij vrienden thuis volgen. Al zit ik voor de wedstrijd tegen Panama al met een groot probleem. Ik moet werken tot 17u30 en ga dus al een groot deel van de wedstrijd missen. Dat is niet zo tactisch bekeken", lacht hij.