Zwak Argentinië en schlemiel Messi laten punten liggen tegen IJsland

Zwak Argentinië en schlemiel Messi laten punten liggen tegen IJsland

Gepubliceerd: zaterdag 16 juni 2018 om 16:50za 16-06-2018 om 16:50

Het eerste groepsduel op het WK van Argentinië is in een bittere teleurstelling geëindigd. Tegen IJsland kwam de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli niet verder dan 1-1. In de tweede helft miste Lionel Messi een strafschop. 

Argentinië - met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis - en IJsland zorgden in de eerste helft voor het nodige vermaak. Van goed voetbal was overigens niet echt sprake. De openingstreffer viel na twintig minuten. Na een gekraakt schot van Tagliafico kreeg Agüero de bal voor zijn voeten. De vedette van Manchester City kapte naar zijn linkervoet en haalde verwoestend uit. 

Lang konden de Argentijnen niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten na de 1-0 ging het in de achterhoede mis. Doelman Willy Caballero liet een voorzet los en enkele seconden later tikte Alfred Finnbogason binnen na een lage voorzet vanaf rechts.  

Tijdens het tweede bedrijf werd Argentinië steeds dominanter. Het moedige IJsland werkte zich een slag in de rondte en deed er alles aan om de tegenstander van scoren af te houden. Het leverde aanvankelijk weinig uitgespeelde kansen op. 

De doorbraak voor Messi en co. leek na ruim een uur alsnog te komen. De bal ging op de stip nadat Maximiliano Meza naar de grond was geduwd. Messi legde aan vanaf elf meter, maar de inzet van de vedette van FC Barcelona was zéér slap. Goalie Hannes Halldórsson kon dan ook vrij simpel redden. 

Het resterende halfuur speelde zich af op de helft van IJsland. Messi schoot rakelings naast, een overtreding op invaller Cristian Pavón had eigenlijk een penalty moeten opleveren en Halldórsson greep fantastisch in op een inzet van diezelfde Pavón. 

Ook invaller Gonzalo Higuain kon het verschil niet meer maken. De 2-1 viel niet meer. Argentinië komt donderdag weer in actie; Kroatië is dan de tegenstander. IJsland speelt een dag later tegen Nigeria. 

Plaats een reactie

Freddyploiks +14166
zaterdag 16 juni 2018 om 17:02
Messi was zelfzuchtig, geïrriteerd en ongeïnteresseerd vandaag
Vind ik leuk
zaterdag 16 juni 2018 om 17:37
Messi is al jaren de zwakke schakel bij Argentinie. Hij kan alleen bij Barca voetballen en zelfs daar stelt hij laatste tijd teleur. Hij zal nooit bij de grootste voetballers horen.
Vind ik leuk
dethklok28 +5286
zaterdag 16 juni 2018 om 17:50
Als je zo een onzin uitkraamt kan NIEMAND je nog serieus nemen
Vind ik leuk
zaterdag 16 juni 2018 om 18:15
Hij heeft op WK's argentinie nooit naar een hoger niveau getild. Kan het alleen bij Barca
Vind ik leuk
dethklok28 +5286
zaterdag 16 juni 2018 om 20:29
Heeft bij Argentinië al meermaals het niveau omhoog gestuwd. Dat is namelijk een heel beperkte ploeg. De keeper en verdediging stellen niks voor. En dat middenveld is ook triestig. En heeft meerdere finales gespeeld. Dus zo slecht is dat NIET. In tijd van Maradona hadden ze toppers in elke lijn. Die tijd is door voor Argentinië
Vind ik leuk
Smuuw +1254
zaterdag 16 juni 2018 om 19:15
Dank u IJsland men Toto kwam uit
Vind ik leuk
dethklok28 +5286
zaterdag 16 juni 2018 om 20:31
Ijsland kan goed zijn dat zij niets verliezen dit WK. Zie ze ook niet iets winnen maar voetballend geraak je daar niet door.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws