Walgelijke berichten over Imke Courtois: Zo noemden ze mij

Walgelijke berichten over Imke Courtois: "Zo noemden ze mij"

16-06-2018 14:45
18

Imke Courtois is ondertussen een vaste waarde geworden onder de Belgische analisten. De ex-speelster van Standard is bijzonder vaak op het scherm te zien... en dat zorgt ook voor tegenstanders.

Als eerste prominente vrouwelijke analiste is Courtois het doelwit voor heel wat fans. Ze leest die berichten echter niet meer. "Kijk: mensen mogen een mening hebben en ze mogen die mening posten. Maar ik lees ze niet. lk heb kort een account gehad op Twitter. Misschien bestaat hij zelfs nog, maar ik kijk er nooit naar. lk heb de app ook verwijderd op mijn telefoon", vertelt ze bij Het Nieuwsblad.

Courtois heeft al heel wat negatieve berichten wél gelezen. "Ik kan je voorbeelden geven, waar je steil van achterover zou slaan. Ik relativeer het. maar het komt best hard binnen als je leest dat iemand niet op je kop kan kijken omdat je haar niet goed ligt. Of ze je een (fluistert) kuthoer noemen. Om wat voor reden dan ook. Maar tegelijk boeit dat fenomeen me dan weer mateloos. lk heb al vaak gezegd dat ik me daarin zou willen verdiepen. Het is wel een onderzoek waard denk ik. Hoe verontrustend het ook is."