Cercle Brugge woest op Belgische topclubs: Zij denken enkel aan zichzelf

Cercle Brugge woest op Belgische topclubs: "Zij denken enkel aan zichzelf"

16-06-2018 14:30
13

De topclubs willen heel graag hun beloften in de amateurcompetities zien, maar niet iedereen is fan van dat idee. Cercle Brugge laat via voorzitter Frans Schotte weten dat het absoluut tegen dat idee is.

Schotte hekelt dit idee van de G5. "De topclubs denken enkel aan zichzelf. Zij zeggen dat ze handelen in het belang van het Belgisch voetbal, maar enkel eigenbelang telt", staat te lezen in Het Nieuwsblad. 

Volgens Schotte is dit plan een ramp. "Denk eens na. Derde amateur dat staat gelijk met het vroegere 1ste provinciale. De grote clubs willen dat dus dat onze beloften op dat niveau gaan zwoegen. Punten pakken en dan pinten pakken. Hoe kan een vereniging als Cercle nog jonge spelers overtuigen om te tekenen als ze aan het einde van hun opleiding op provinciaal niveau moeten gaan voetballen in derde amateur? De grote clubs beweren wel altijd dat ze handelen in het belang van het Belgisch voetbal, maar dat ze eens ronduit eerlijk zijn: ze spreken allemaal uit eigenbelang."

Schotte hoopt dat het plan niet doorgaat. "Als ik voorzitter van Anderlecht of Club was zou ik ook voorstander zijn van dat nieuwe plan, maar dat is niet de toekomst van het Belgische voetbal, niet de toekomst van de jeugdwerking. Integendeel. Check maar eens hoeveel spelers die al door profclubs werden uitgeleend op amateurniveau ooit nog doorbraken bij die profclubs. Je zal er weinig tot geen vinden. Dat zegt genoeg. Wij willen dat onze beloften tegen Anderlecht, Standard, Club Brugge…kunnen spelen.