Spanje-verdediger hekelt 'duikende' Ronaldo: 'Staat hij nu eenmaal om bekend'

Spanje-verdediger hekelt 'duikende' Ronaldo: 'Staat hij nu eenmaal om bekend'

16-06-2018 09:36
2

Gerard Pique heeft hard uitgehaald naar Cristiano Ronaldo. De verdediger van Spanje vindt dat de Portugese ster met een schwalbe de vrije trap versierde waaruit hij de eindstand op 3-3 bepaalde.

Ronaldo was vrijdag de grote man in de Iberische clash met liefst drie treffers. De laatste goal viel in de 88e minuut, uit een schitterende vrije trap. Volgens Pique had die vrije trap, die door hem zelf werd veroorzaakt, echter nooit gegeven mogen worden. "Cristiano staat nu eenmaal bekend om het duiken", vertelde de geïrriteerde mandekker na afloop.

De 3-3 is volgens Pique ook geen terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld. "Wij kregen meer kansen, zij schoten drie keer op doel en het was drie keer raak… Maar goed, wedstrijden kunnen zo verlopen en dat moet je dan maar accepteren. Aan de andere kant: als je in de eerste WK-wedstrijd al na twee minuten een penalty tegen krijgt, kun je wel weer met een goed gevoel terugkijken dat je zo terugkomt."

Door de remise tussen Portugal en Spanje, gaat Iran voorlopig aan kop in groep B na een 1-0 zege op Marokko. De Spanjaarden nemen het woensdag op tegen Iran, terwijl Portugal dan tegenover Marokko staat.

Lees ook: Nagenieten: Portugese commentator wordt he-le-maal gek na 3-3 van Ronaldo