Spaans gerucht: Real wil Barça nieuwe tik uitdelen; onderhandelingen vergevorderd

Spaans gerucht: Real wil Barça nieuwe tik uitdelen; onderhandelingen vergevorderd

15-06-2018 19:48
4

Real Madrid lijkt FC Barcelona opnieuw een gevoelige slag toe te willen brengen. Op aansporen van de nieuwe trainer Julen Lopetegui maakt de Champions League-winnaar werk van de komst van Thiago Alcantara, meldt Defensa Central.

De 27-jarige middenvelder mag voor vijftig à zestig miljoen euro vertrekken bij Bayern München en is in beeld om het middenveld van Barça te versterken. Lopetegui, die bij het Spaanse elftal met Thiago samenwerkte, is echter groot fan en wil hem naar Madrid halen. De gesprekken tussen beide partijen zouden zich zelfs al in een vergevorderd stadium bevinden.

Hoewel hij een verleden heeft bij FC Barcelona, staat Thiago mede door zijn goede band met Lopetegui open voor een transfer naar de aartsrivaal. Daar moet hij spelverdelers Toni Kroos, Luka Modric en Mateo Kovacic ontlasten. Lopetegui ziet Isco, Marco Asensio, Lucas Vazquez en Dani Ceballos liever in een meer aanvallende rol, terwijl Casemiro en Marcos Llorente andere types zijn.

Voor Barça zou het opnieuw een tik zijn als Thiago naar Real verkast. De Catalanen zagen de Koninklijke al met het Braziliaanse supertalent Rodrygo aan de haal gaan, terwijl Antoine Griezmann besloot bij Atlético Madrid te blijven.