Ramos op 'begrafenis': Als aanvoerder weet je altijd iets meer

Ramos op 'begrafenis': "Als aanvoerder weet je altijd iets meer"

15-06-2018 10:35

Sergio Ramos was niet van plan om ook maar iets te vertellen over de onrust bij de Spaanse bond. Bondscoach Julen Lopetegui werd een dag voor het WK ontslagen nadat bekend werd dat hij volgend seizoen trainer is van Real Madrid. Ook zou Ramos botsen met bondsvoorzitter Luis Rubiales.

"Het is geen fijne periode geweest, maar het is voor ons beter als we dit zo snel mogelijk achter ons laten en ons richten op het WK", vertelt Ramos op een persconferentie. "Als aanvoerder weet je altijd iets meer van het verhaal. Maar over de dingen die intern gebeuren, geven we liever niet teveel prijs. Deze beslissing heeft niets te maken met de spelers en het enige wat wij kunnen doen is onze voeten laten spreken. Dat willen we doen tegen Portugal."

De aanwezige journalisten hoopten wat extra informatie los te peuteren bij Ramos, die niet hapte. De verdediger van Real wilde het onderwerp en de persconferentie afsluiten. "Ik zou de persconferentie graag positief willen afsluiten. Het lijkt hier net een begrafenis, terwijl morgen (vrijdag, red.) het WK begint."