'Operatie Ronaldo mogelijk in nieuwe fase: voorzitter bekijkt Portugal-Spanje'

'Operatie Ronaldo mogelijk in nieuwe fase: voorzitter bekijkt Portugal-Spanje'

15-06-2018 10:20

Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaifi is vrijdag aanwezig bij de WK-wedstrijd tussen Portugal en Spanje. Mogelijk is hij daar voor Cristiano Ronaldo.

Dat schrijft de Spaanse krant AS. Het Spaanse medium sluit niet uit dat de steenrijke voorzitter aanwezig is om een nieuwe stap te zetten in de Ronaldo-deal. De UEFA heeft PSG geen straf opgelegd vanwege de regels rond financial fair play, waardoor de komst van Ronaldo deze zomer mogelijk zou kunnen zijn. 

Al-Khelaifi is al ruim een jaar bezig om Ronaldo naar Parijs te halen, schrijft AS. De operatie is vergelijkbaar met die van Neymar, die ook veel tijd in beslag nam. De geruchten rond Ronaldo volgen elkaar in rap tempo op. Hij zou willen vertrekken bij Real na een conflict met voorzitter Florentino Perez.

Conflict of geen conflict, PSG hoopt Ronaldo maar wat graag naar Parijs te halen. De Franse grootmacht kan van de aanvaller een van de duurste spelers ter wereld maken. Dat is ook iets waar Ronaldo mee zou zitten: hij wordt gezien als een van de beste spelers ooit, maar krijgt daar een te lage beloning voor. Als Antoine Griezmann verlengt bij Atlético Madrid, is Ronaldo de vierde bestbetaalde speler ter wereld. Griezmann, Lionel Messi én Neymar verdienen dan meer dan hij.

AS denkt dat het bezoek van Al-Khelaifi aan Sotsji, waar de wedstrijd gespeeld wordt, te maken kan hebben met Ronaldo. Daar zou hij een nieuwe stap kunnen zetten om Ronaldo te halen. PSG is niet de enige optie die Ronaldo heeft. Manchester United droomt van zijn terugkeer en ook Chelsea hoopt op zijn handtekening. Chelsea lijkt echter geen kans te maken.