OFFICIEEL: Braziliaans wonderkind vanaf 2019 te bewonderen bij Real Madrid

OFFICIEEL: Braziliaans wonderkind vanaf 2019 te bewonderen bij Real Madrid

Gepubliceerd: vrijdag 15 juni 2018 om 14:11vr 15-06-2018 om 14:11

Real Madrid heeft Rodrygo binnen. De zeventienjarige spits van Santos heeft donderdagochtend zijn handtekening gezet onder een zesjarig contract, dat loopt tot de zomer van 2025. Real heeft de afspraak dat Santos tot de zomer van 2019 in Brazilië blijft.

Dat meldt Gazeta Esportiva. Naar verwachting wordt de transfer van Rodrygo vrijdag aangekondigd op een persconferentie. Real en Santos hebben ruim een week onderhandeld over een transfer van het jonge toptalent en nu is er een akkoord bereikt. Santos verdient minstens veertig miljoen euro aan de transfer, een clubrecord. Rodrygo zelf krijgt vijf miljoen.

Door bepaalde bonussen kan het totale transferbedrag uitkomen op 54 miljoen euro. Santos moet echter wel twintig procent afstaan aan de belastingdienst. Het totale bedrag wordt door Real in twee termijnen overgemaakt. 

Rodrygo heeft gekozen voor Real, maar werd ook in de gaten gehouden door FC Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Het totaalplaatje was bij Real echter het best. In Spanje gaat hij samenspelen met Vinicius Jr, die hij kent van Flamengo. 

Update 14.11: De transfer van wonderkind Rodrygo naar Real Madrid is officieel. Santos bevestigt vrijdag dat er een akkoord is bereikt met de Spaanse grootmacht. Rodrygo, die voor zes jaar tekent, blijft voorlopig bij Santos en sluit in juli 2019 aan in Madrid. Met de transfer is naar verluidt 40 tot 54 miljoen euro gemoeid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws