UPDATE: 'Niemand heeft tijdig Mertens weggehaald bij Napoli'

UPDATE: 'Niemand heeft tijdig Mertens weggehaald bij Napoli'

16-06-2018 08:15
1

Het huwelijk tussen Dries Mertens en SSC Napoli leek onbreekbaar, maar de laatste weken nemen de geruchten over een vertrek steeds toe. Na vrijdag zou dat wel eens stevig kunnen verminderen.

15 juni is een belangrijke dag voor Mertens, aangezien hij tot die datum een speciale clausule in zijn contract had opgenomen, weet transfergoeroe Gianluca Di Marzio. Die stelt andere clubs in staat om de Rode Duivel op een eenvoudige manier weg te plukken uit Napels. Als die clausule straks vervalt, moeten geïnteresseerde partijen de hoofdprijs betalen.

Dat lijkt dus het geval te gaan worden, want echt concrete aanbiedingen zijn er voorlopig niet. Paris Saint-Germain zou wel even gedacht hebben aan een vroegtijdige transfer, maar de Franse topclub drukt(e) niet door. Datzelfde geldt voor Atlético Madrid. De kans dat Mertens ook onder Carlo Ancelotti het Napolitaanse shirt draagt, neemt dus toe.

Update 16/06, 08.15: 15 juni ligt achter ons. Voor Dries Mertens betekent dat slecht nieuws. Zijn afkoopclausule van 28 miljoen euro kan niet meer geactiveerd worden. Ploegen die Mertens willen hebben, moeten nu met Napoli rond de tafel gaan zitten.