Preud'homme zit in met Sa Pinto: Meerdere keren gezegd dat ik het zou begrijpen

Preud'homme zit in met Sa Pinto: "Meerdere keren gezegd dat ik het zou begrijpen"

14-06-2018 22:54
3

Michel Preud'homme stapt vanaf deze zomer in een nieuw avontuur, mogelijk zijn laatste. De Luikenaar moet grote liefde Standard weer richting de nummer-één-positie in België loodsen. Daarvoor moest Ricardo Sa Pinto wijken.

De Portugees deed het nochtans uitstekend op Sclessin: vicekampioen en bekerwinst. Toen Bruno Venanzi hoorde dat Preud'homme vrij was, had de voorzitter echter slechts één doel voor ogen. Ook al drong Preud'homme niet zelf aan. "We hebben elkaar meerdere keren ontmoet - eerst informeel -, maar toen ik heb gezegd dat ik het wilde doen, deed de club het helaas niet goed", doet de trainer het proces uit de doeken.

"Dat was ergens in het begin van het jaar. Nadien deed Standard het gelukkig beter en ik heb toen ook zelf meerdere keren gezegd dat ik na die successen het zou begrijpen als hij van mening zou veranderen. Daar zou ik geen probleem mee hebben gehad - ik ken het voetbal - maar telkens antwoordde hij dat hij wist waar hij naartoe wilde met de club en dat hij mij daarbij nodig had. Hij was erg overtuigend", besluit hij.