Preud'homme zit in met Sa Pinto: Meerdere keren gezegd dat ik het zou begrijpen

Preud'homme zit in met Sa Pinto: "Meerdere keren gezegd dat ik het zou begrijpen"

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 om 22:54do 14-06-2018 om 22:54

Michel Preud'homme stapt vanaf deze zomer in een nieuw avontuur, mogelijk zijn laatste. De Luikenaar moet grote liefde Standard weer richting de nummer-één-positie in België loodsen. Daarvoor moest Ricardo Sa Pinto wijken.

De Portugees deed het nochtans uitstekend op Sclessin: vicekampioen en bekerwinst. Toen Bruno Venanzi hoorde dat Preud'homme vrij was, had de voorzitter echter slechts één doel voor ogen. Ook al drong Preud'homme niet zelf aan. "We hebben elkaar meerdere keren ontmoet - eerst informeel -, maar toen ik heb gezegd dat ik het wilde doen, deed de club het helaas niet goed", doet de trainer het proces uit de doeken.

"Dat was ergens in het begin van het jaar. Nadien deed Standard het gelukkig beter en ik heb toen ook zelf meerdere keren gezegd dat ik na die successen het zou begrijpen als hij van mening zou veranderen. Daar zou ik geen probleem mee hebben gehad - ik ken het voetbal - maar telkens antwoordde hij dat hij wist waar hij naartoe wilde met de club en dat hij mij daarbij nodig had. Hij was erg overtuigend", besluit hij.

Plaats een reactie

Zetterberg +11780
vrijdag 15 juni 2018 om 06:57
Met een Standard dat de play-offs niet haalde, daar was onze Michel liever aan de slag gegaan! Draaide dat even anders uit. Het overvloedige krediet waarover hij van het Luikse publiek beschikt zal rap wegslinken wanneer hij niet een gelijkaardige prestatie zou kunnen leveren als Sa Pinto! Michel zijn narcistisch kantje kan enkel verdragen dat hij als Messias door het volk op handen gedragen wordt!
[Reactie gewijzigd op vrijdag 15 juni 2018 om 06:57]
Vind ik leuk
Diego A M +4041
vrijdag 15 juni 2018 om 07:38
Preudhomme mag zeggen wat hij wil. Hij blijft een potenzager
[Reactie gewijzigd op vrijdag 15 juni 2018 om 07:38]
Vind ik leuk
vrijdag 15 juni 2018 om 11:05
De (poten)zager van het trainersgilde zit in Brussel jongens. Die liet Gent vierkant draaien en maakte zich onmogelijk om weg te kunnen. Klasse. MPH heeft het niet nodig om aan poten te zagen, heeft een mooi palmares en zijn krediet in Luik geraakt nooit op. Dat is iets wat jullie niet kunnen begrijpen want dat is de ziel van een club en een stad. En dat staat of valt niet met succes. Sa Pinto daarentegen heeft een beperkte houdbaarheidsdatum, het was voor Venanzi nu afscheid nemen of binnen drie maanden. Het siert Venanzi dat hij zijn visie en beslissing niet wijzigt omdat plots de resultaten positief zijn, dat heet een visie op langere termijn en consequent zijn. Net zoals ook Coucke die heeft, al gedraagt hij zich als een prins carnaval - toch verdient hij respect, alleen hebben die mannen tijd nodig om alles naar hun hand te zetten. Voor 90 % van de supporters is dat moeilijk te begrijpen, omdat ze niet verder kijken dan de plaats waar ze nu staan. Al blijven het rivalen, ik denk dat de drie topclubs ( er zijn er maar drie nl Anderlecht, Brugge en Standard ) goed bezig zijn en modern gerund worden.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws