De Bruyne pakt uit met gevaarlijke sliding op training: Hij wil een teken geven

De Bruyne pakt uit met gevaarlijke sliding op training: "Hij wil een teken geven"

14-06-2018 22:21
6

De honger bij de Rode Duivels is groot, heel groot. Vooral Kevin De Bruyne wil zich graag bewijzen in Rusland. Dat mocht Adnan Januzaj aan den lijve ondervinden donderdag, op de eerste training op Russische bodem.

Sporza zag hoe de spelmaker van Manchester City in een bepaalde fase heel stevig doorging op Januzaj. Over het randje of niet? Roberto Martinez was er als de kippen bij om het brandje te blussen. "Die tackle van De Bruyne op Januzaj? Die was stevig maar correct. Je wilt niemand blesseren, maar je merkt dat er een winnaarsmentaliteit in deze groep zit. Zonder dat het uit de hand loopt", aldus de bondscoach.

Ook in de studio van Villa Sporza ging men dieper in op de tackle. Geert De Vlieger zet toch vraagtekens. "Volgens mij stond er nog een rekening open", vertelt de oud-doelman. "Dit is toch over het randje. Je ziet ook niemand van de andere spelers reageren." Marc Degryse sluit zich daarbij aan. "Het is natuurlijk De Bruyne, hij kan zich wat meer permitteren. Januzaj provoceert graag, dus misschien heeft De Bruyne daar een teken willen geven. Maar het was toch een risicovolle tackle. Dit doet hij niet met een basisspeler", besluit hij.