Marca: 'Barcelona vindt De Jong te duur en vindt alternatief'

Marca: 'Barcelona vindt De Jong te duur en vindt alternatief'

14-06-2018 21:28
3

FC Barcelona moet diep in de buidel tasten wanneer het Ajax-middenvelder Frenkie de Jong naar Catalonië wil halen, meldt Marca. Volgens de Spaanse krant wil Ajax minstens vijftig miljoen euro voor de controlerende middenvelder ontvangen.

De Spaanse landskampioen lijkt echter niet van plan te zijn om meer dan veertig miljoen euro voor De Jong op tafel te leggen. Volgens Marca kijkt Barcelona alvast naar alternatieven voor de Nederlandse middenvelder. De club is gecharmeerd van Aleksandr Golovin van CSKA Moskou, die naar verluidt goedkoper is dan De Jong. Golovin maakte donderdag indruk tijdens de WK-ouverture: de 22-jarige middenvelder verzorgde namens Rusland twee assists en één doelpunt tegen Saudi-Arabië.

Ondertussen is Barcelona op de achtergrond nog altijd bezig met het dossier-Antoine Griezmann: de Fransman leek vrijwel zeker naar Camp Nou te komen, maar blijft mogelijk toch bij Atlético Madrid. In dat geval spaart Barcelona een transfersom van honderd miljoen euro uit en kan het zijn vizier verleggen naar andere potentiële aanwinsten. Thiago Alcantara (Bayern München), Miralem Pjanic (Juventus) en Christian Eriksen (Tottenham) worden genoemd als mogelijke aanvullingen op het Catalaanse middenveld.