'Drugsdealer verkocht cocaïne binnen harde kern van Club Brugge'

'Drugsdealer verkocht cocaïne binnen harde kern van Club Brugge'

14-06-2018 21:15
5

In de rechtbank van Brugge is er donderdag een drugsdealer veroordeeld tot 38 maanden voorwaardelijk. Dat meldt WTV. Opvallend genoeg dealde hij voornamelijk binnen de harde kern van Club Brugge.

De uitleg van de beklaagde was opvallend: hij beweerde dat hij handelde in cocaïne om zo zelf anabole steroïden te kunnen kopen. In oktober 2016 werd hij betrapt met coke én een halfautomatisch pistool. Die lagen allebei in een locker van fitnesszaak Basic Fit. Volgens een getuige was hij al minstens zes jaar bezig met dealen.

De dealer in kwestie zou deel uitmaken van de harde kern van Club Brugge. Ook de meeste van zijn klanten zouden daar bijhoren. Ondanks de zware feiten gaf de rechter toch enkel een voorwaardelijke straf. Enkele maanden werd dezelfde dader overigens opnieuw betrapt, dit keer voor rijden onder invloed van cocaïne.

Zijn advocaat benadrukte dat er slechts een paar gram was aangetroffen in de locker en dat hij het wapen niet zelf gekocht had. "Het aangetroffen wapen had hij gekregen in ruil voor een beetje cocaïne en was trouwens niet schietklaar". Kennelijk leidde die argumentatie tot een lichtere straf.