Real-preses trekt fel van leer: 'Leidde tot absurde reactie en misplaatste trots'

Real-preses trekt fel van leer: 'Leidde tot absurde reactie en misplaatste trots'

14-06-2018 20:07
1

Julen Lopetegui had vrijdagavond tijdens Portugal – Spanje zijn debuut als bondscoach op een WK willen maken, maar het liep anders. De 51-jarige oefenmeester werd donderdag gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever Real Madrid.

Lopetegui baalt stevig van zijn ontslag bij Spanje. Volgens de Spaanse voetbalbond kon het niet door de beugel dat hij kort voor het WK een akkoord bereikte met de Champions League-winnaar. "Gisteren was de meest trieste dag in mijn leven na de dood van mijn moeder", laat Lopetegui weten, geciteerd door Marca. "Maar vandaag is een van de gelukkigste dagen in mijn leven."

"Wij zijn ervan overtuigd dat we op een eerlijke en duidelijke manier hebben gehandeld", reageert Lopetegui op alle ophef. "Ik zou de reactie van Rubiales (bondsvoorzitter, red.) willen veranderen, maar dat kan ik niet. Het was een surrealistische dag. Het was wel heel mooi om het respect en de genegenheid van de spelers te voelen. We hebben gevochten voor het WK en op het laatste moment worden we aan de kant gezet. Maar de jongens hebben een doel: de titel winnen."

Real-voorzitter Florentino Perez trekt fel van leer tegen de Spaanse bond. "Wat iets normaals zou moeten zijn, leidde tot een absurde reactie en misplaatste trots. We wilden de aanstelling bekendmaken na het WK, maar door een reeks omstandigheden staan we nu hier. We besloten transparant te zijn en het nieuws voor het WK aan te kondigen om geruchten te voorkomen die hun weerslag zouden kunnen hebben op het Spaanse team."