UPDATE: Verhaeghe probeert Mertens-heisa in de kiem te smoren

UPDATE: Verhaeghe probeert Mertens-heisa in de kiem te smoren

14-06-2018 14:33
6

Er is de laatste jaren al veel te doen geweest rond de zogeheten portretrechten van de Rode Duivels. Als hun afbeelding wordt gebruikt voor reclames moeten ze namelijk betaald worden. Dries Mertens weigert nu een contract te tekenen voor het WK.

Mertens heeft namelijk al een contract voor portretrechten bij zijn club Napoli. Afgelopen vrijdag kwamen de advocaten van de Rode Duivels tekenen, behalve dan Stijn Francis. De advocaat van Mertens weigerde te tekenen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Even werd zelfs geopperd om Mertens niet mee te laten poseren voor de ploegfoto, om zo verdere problemen te vermijden. De aanvaller staat uiteindelijk toch op de ploegfoto. De reactie van een bondsfunctionaris is veelzeggend. "Dat het kamp-Mertens klacht neerlegt, hé." Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Update 14:34: Inmiddels heeft Bart Verhaeghe ook gereageerd op de heisa over Mertens. "Iedereen staat vrij dat te doen of niet te doen. Dus helemaal geen blaam. Wij leven in een vrije wereld en hebben er als federatie ook geen enkel probleem mee", aldus Verhaeghe aan VTM Nieuws.