Panama waarschuwt de Belgen: Niet zo gemakkelijk als Costa Rica

Panama waarschuwt de Belgen: "Niet zo gemakkelijk als Costa Rica"

14-06-2018 12:00
5

Panama lijkt maandag vooral een oefenmatch te gaan worden voor de Rode Duivels. De WK-debutant maakte in de voorbereiding een belabberde indruk en is op papier één van de zwakste teams op het toernooi. Toch gelooft het Midden-Amerikaanse land in een stunt.

Dat zegt Adolfo Machado, verdediger bij Panama. "We hebben veel beelden bekeken van België, we weten welk potentieel ze hebben. Als ze één van de favorieten zijn op het WK te winnen, dan heeft dat een goede reden. Maar Panama zal alles geven om er een moeilijke match van te maken. Het wordt niet makkelijk voor België", vertelt hij onder meer aan Het Laatste Nieuws.

Machado zag Costa Rica maandag hopeloos in de fout gaan. "Wij gaan het niet zo makkelijk maken als Costa Rica. Zij gaven België te veel ruimte en ze konden de ene na de andere aanval opzetten. Wij werken hard om dat niet te doen. Panama staat bekend om zijn discipline, zowel verdedigend als aanvallend. We weten dat de Belgen veel ruimte laten in de verdediging, daar moeten wij van profiteren."