Alderweireld spreekt over zijn favoriete coach: Gaf me inzicht in het spelletje

Alderweireld spreekt over zijn favoriete coach: "Gaf me inzicht in het spelletje"

14-06-2018 07:57

Toby Alderweireld werkte in zijn loopbaan samen met trainers als Marco van Basten, Diego Simeone, Ronald Koeman en Mauricio Pochettino, maar van niemand stak hij meer op dan van Frank de Boer. Dat vertelt de De Rode Duivel in Het Laatste Nieuws.

"Hij is een geweldige coach. En ik vind het spijtig dat zijn passages bij Inter en Crystal Palace geen succes waren", zegt de verdediger van Tottenham Hotspur. "Hoe De Boer mij inzicht gaf in het spelletje... ongelooflijk. Ik heb zó ontzettend veel opgestoken over positiespel. De Boer leerde hoe je moest staan om toch telkens een seconde extra te hebben om na te denken over je volgende actie."

Op het defensieve vlak leerde Alderweireld het meeste van Simeone. "Als je mij vraagt van wie ik het meest heb opgestoken puur naar verdedigen, dan zeg ik Simeone", aldus de oud-Ajacied. "Bijvoorbeeld: in de zestienmeter mag je een bal nooit wegkoppen richting de grond, maar altijd in de lucht. Simeone redeneerde dat bij een bal naar de grond de verdediging minder tijd heeft om zich te herorganiseren."

"Of nog: nooit een bal aannemen in je eigen strafschopgebied. Er kon veel te veel fout gaan, vond hij", vervolgt Alderweireld. "Simeone werd hélemaal gek als je een bal doodlegde in je eigen box", lacht de Rode Duivel.