'Newcastle en Sels lijken het gehad te hebben met Anderlecht'

'Newcastle en Sels lijken het gehad te hebben met Anderlecht'

14-06-2018 07:00
22

Vorig seizoen huurde RSC Anderlecht Matz Sels van Newcastle. Alles wees erop dat de twee partijen ook komend seizoen zouden samenwerken. Maar Het Laatste Nieuws laat nu een heel ander geluid horen. 

'De kans dat Matz Sels volgend seizoen nog voor Anderlecht speelt, is zo goed als onbestaande', schrijft de krant op donderdag. Anderlecht had zes miljoen euro over om Sels (twee miljoen euro) en Chancel Mbemba (vier miljoen euro) terug naar Brussel te halen, maar in beide dossiers bijt paars-wit in het zand. 

Anderlecht hoopt nog op twee spelers, want Coucke geeft zich nog niet gewonnen, maar goed ziet het er echt niet uit voor paars-wit. 'Newcastle lachte het initiële bod van twee miljoen voor Sels weg, maar gaf Anderlecht de kans een tweede bod te doen. Toen Devroe in zijn tweede bod bij die twee miljoen bleef en er enkel een paar bonussen aan toevoegde, werden ze pas echt kwaad over het Kanaal', aldus nog Het Laatste Nieuws.

Newcastle is de houding van Anderlecht beu. Ook Sels zou teleurgesteld zijn in Anderlecht. Ondanks dat er een contract van vijf jaar voor hem klaarligt in Brussel, heeft Sels moeit met het feit dat Anderlecht voor hem geen extra inspanning doet.