PSG ontloopt straf na megatransfers; wel snel transfer van 60 miljoen noodzakelijk

PSG ontloopt straf na megatransfers; wel snel transfer van 60 miljoen noodzakelijk

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 19:37wo 13-06-2018 om 19:37

Paris Saint-Germain hoeft niet te vrezen voor een straf vanwege het mogelijk overtreden van de Financial Fair Play-regels. De UEFA was na de recordtransfers van Neymar en Kylian Mbappé een onderzoek begonnen, maar heeft niets onrechtmatigs gevonden bij de club van Thomas Meunier.

PSG nam Neymar voor liefst 222 miljoen euro over van FC Barcelona, terwijl voor Mbappé nog eens 180 miljoen wordt overgemaakt. De Franse kampioen huurde de negentienjarige aanvaller eerst een seizoen van AS Monaco om niet in de problemen te komen. De megatransacties riepen evenwel veel vragen op, waarop de UEFA de boeken erop nakeek.

De Europese voetbalbond meldt nu dat er geen reden is gevonden om PSG een straf op te leggen. Daardoor kan de transfer van Mbappé definitief doorgang vinden. Wel zal de UEFA de boekhouding van de grootmacht in de gaten blijven houden. Helemaal uit de zorgen is PSG overigens niet. Volgens Franse media moet de club voor het einde van de maand voor zestig miljoen aan spelers verkopen. Dit om ervoor te zorgen dat PSG ook dit boekjaar aan de Financial Fair Play-regels voldoet.

Wat met Meunier?
Dat laatste zou wel eens een invloed kunnen hebben op de toekomst van Thomas Meunier. De Rode Duivel kende een mindere jaargang in Parijs, waarvan onder meer Valencia CF probeert te profiteren. De uitspraak van de UEFA zou de zaken kunnen versnellen.

Overigens zou PSG al een idee hebben hoe het in korte tijd zoveel geld kan beuren. Gonçalo Guedes is een belangrijke kandidaat om verkocht te worden. De Portugese international maakte op huurbasis veel indruk bij Valencia en zou de benodigde zestig miljoen zelfs in een keer in het laatje kunnen brengen.

Poll

Hoop jij dat Meunier PSG verlaat?

(129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws