OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk haalt Antwerpenaar terug vanuit Ierland

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk haalt Antwerpenaar terug vanuit Ierland

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 15:03wo 13-06-2018 om 15:03

Faysel Kasmi keert terug op de Belgische velden. De voormalige middenvelder van Lierse SK en Standard tekende woensdag een éénjarig contract bij Beerschot-Wilrijk.

De Antwerpenaar speelde zes jaar in de jeugd van Beerschot, voordat hij de overstap maakte naar de jeugdacademie van Lierse. Hij maakte zijn profdebuut voor de Pallieters, maar hij kon nooit een vaste basisspeler worden op Het Lisp. Uitleenbeurten aan Standard (6 duels) en het Cypriotische Omonia Nicosia (2 duels) brachten geen uitkomst. Na 57 optredens (7 goals) besloot hij in januari naar het Ierse Waterford FC te trekken. Een half jaar later krijgt hij een kans bij Beerschot-Wilrijk.

Jan Van Winckel, hoofd van de technische commissie, legde Kasmi vast na overleg met de technische staf. 'Stijn Vreven is overtuigd van het talent van Kasmi en we kregen ook positieve feedback van onze techniektrainer Karim Bachar. Hij kent Faysel Kasmi als een uitstekende en leergierige prof. Daarom wilden we de Antwerpenaar een kans geven en ondertekende hij een prestatiecontract voor 1 jaar', klinkt het op de officiële website.

Kasmi is blij met de kans en wil zich graag bewijzen. 'Ik ben hier klaar voor. Ierland heeft dan niet de meest hoogstaande competitie, ik werd er mentaal veel sterker. Bovendien voelt dit als thuiskomen aangezien ik Antwerpenaar ben en jeugdspeler was bij Beerschot. Een gesprek met Stijn Vreven heeft me helemaal overtuigd. Wij gaan samen naar 1A.'

Plaats een reactie

woensdag 13 juni 2018 om 16:39
Een andere ex-Beerschot speler is Wanderson, maar lijkt nu geen spek meer voor Belgische teams.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws