FIFA-voorzitter Infantino kondigt revolutie aan: 'Einde maken aan schimmige beeld'

FIFA-voorzitter Infantino kondigt revolutie aan: 'Einde maken aan schimmige beeld'

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 13:45wo 13-06-2018 om 13:45

De FIFA is van plan om het huidige transfersysteem rigoureus te veranderen. Dat zei voorzitter Gianni Infantino woensdag tijdens zijn openingsspeech op het congres van de wereldvoetbalbond in Moskou.

Hoe dat er precies uit gaat zien, kon de Zwitser nog niet zeggen. "We werken aan een echte revolutie op transfergebied. Het is nodig om een einde te maken aan het schimmige beeld rondom transfers", tekent Nu.nl op uit de mond van Infantino. "We moeten zorgen voor grotere transparantie. De spelers moeten beschermd worden, net als de clubs die de spelers opleiden."

De uitspraken van de FIFA-voorzitter lijken erop te wijzen dat de bond wil dat zaakwaarnemers een minder belangrijke rol gaan spelen bij de totstandkoming van transfers. Zaakwaarnemers strijken nu vaak miljoenen op voor het bemiddelen bij transfers. Zo meldde La Gazzetta dello Sport dinsdag dat Mino Raiola bijvoorbeeld twintig procent van het bedrag zou vangen.

Infantino is sinds 2016 voorzitter van de wereldvoetbalbond. 

Plaats een reactie

woensdag 13 juni 2018 om 14:46
Ze zoeken een manier om het managers deel in de FIFA zakken te krijgen.
Vind ik leuk
camargue +6010
woensdag 13 juni 2018 om 14:53
Niks nieuws onder de zon. De ene zakkevuller wil de andere buitenspel zetten.
Vind ik leuk
DDT +3936
woensdag 13 juni 2018 om 15:58
De clubs zijn de enige schuldige aan het feit dat makelaars zoveel kunnen verdienen. Als ze één blok vormen gebeurt het niet maar ja zover krijg je clubs niet
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws