OFFICIEEL: Spanje handelt razendsnel: Real Madrid-legende is nieuwe bondscoach

  OFFICIEEL: Spanje handelt razendsnel: Real Madrid-legende is nieuwe bondscoach

  Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 13:55wo 13-06-2018 om 13:55

  In de Spaanse pers circuleren de namen van vier trainers die last minute het roer over kunnen nemen van Julen Lopetegui. De Spaanse bondscoach werd woensdag ontslagen.

  Nog 55 uur en dan begint Spanje aan het WK met de groepswedstrijd tegen Portugal. Haast is dus geboden voor de Spaanse bond, die razendsnel moet handelen door het plotselinge vertrek van Lopetegui. De 51-jarige trainer bracht de bond dinsdag pas op de hoogte van het feit dat hij na het WK aan de slag gaat bij Real Madrid.

  Op dit moment worden drie kandidaat-opvolgers genoemd: Albert Celades, Fernando Hierro (foto), Santi Denia en Quique Setién. Celades is bondscoach van Jong Spanje, terwijl Hierro bij de Spaanse bondscoach werkzaam is als technisch directeur en Santi Denia de talenten van Spanje O17 onder zijn hoede heeft.

  Omdat bondsvoorzitter Luis Rubiales woensdag aankondigde dat er geen grote veranderingen worden doorgevoerd na het bliksemontslag van Lopetegui, lijkt Setién af te vallen. De huidige trainer van Real Betis is wel een kandidaat om op lange termijn aan de slag te gaan als bondscoach van Spanje.

  Update 13.55: Niet Albert Celades, maar Fernando Hierro is de nieuwe bondscoach van Spanje. Dat bevestigt de Spaanse voetbalbond. De voormalige aanvoerder van Spanje is de opvolger van Julen Lopetegui, die woensdag op staande voet werd ontslagen. Hierro leidt donderdagavond zijn eerste training en zit een dag later op de bank als Spanje het opneemt tegen Portugal. De Spaanse bond licht de keuze voor Hierro om 18.30 toe op een persconferentie.

  Plaats een reactie

  Boerken +7465
  woensdag 13 juni 2018 om 14:30
  Is wok een van Madrid toch.
  Vind ik leuk
  woensdag 13 juni 2018 om 15:29
  Vooral iedere kans aangrijpen om met Martinez te lachen ipv de duivels te steunen, dat is wat we moeten doen bende pseudo-Belgen!! Wat verlangen we er toch naar om op onze bek te gaan, terwijl we beter een grote bek zouden opzetten zoals de Hollanders goed kunnen.
  Vind ik leuk
  DDT +3635
  woensdag 13 juni 2018 om 15:50
  Je kan de duivels toch ook steunen zonder fan te zijn van Martinez. Ik had graag iemand anders gezien maar zal daarom niet minder hartstochtelijk supporteren.
  Vind ik leuk
  Toca +44014
  woensdag 13 juni 2018 om 16:43
  Al een geluk dat dat kan. Anders zouden onze duivels weinig fans hebben vrees k.
  Vind ik leuk
  Geofpurple +5608
  woensdag 13 juni 2018 om 18:22
  De mindere fans zijn al duidelijk voelbaar. En dat heeft niks met pseudo belg gedoe te maken (volgens sommige hier ) kuh kuh
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws