OFFICIEEL: De staf van Standard ziet Blauw-Zwart en paars-wit

OFFICIEEL: De staf van Standard ziet Blauw-Zwart en paars-wit

13-06-2018 12:20
2

Het WK mag dan wel voor de deur staan. De ploegen uit de Jupiler Pro League beginnen dra weer te trainen voor het volgend seizoen. Ook Standard is in dat geval. Bij de Rouches is de spelerskern nog niet compleet. De trainersstaf is dat wel.

Na Ricardo Sa Pinto staat Michel Preud'homme volgend seizoen voor de groep bij Standard. De voormalig trainer van onder meer Club Brugge begint aan zijn tweede periode in Luik. De staf van Preud'homme ziet er bijna volledig anders uit dan die van zijn voorganger.

Anderlecht en Brugge-verleden
Eric Deflandre blijft op post als assistent-coach. Daarnaast zal Emilio Ferrera fungeren als trainer.Bij Al Shabab was Ferrera nog de rechterhand van Preud'homme. Standard nam Ferrera over van Anderlecht. In Brussel was hij de trainer van de beloften. Bij Anderlecht wordt hij opgevolgd door Jonas De Roeck.

Jan Vansteenberghe mag de keepers onder handen nemen. De keeperstrainer werkte al eerder samen met Preud'homme bij KAA Gent en Club Brugge.

Fysiek moet alle spelers dan weer in orde gemaakt worden door Renaat Philippaerts, nog een oude bekende van Preud'homme. Philippaerts komt over van Club Brugge. Eddie Rob neemt zijn taken in het Jan Breydelstadion over. In Luik gaat Philippaerts samenwerken met Dorian Deflandre en Kevin Miny. Die twee stonden al op de loonlijst van Standard.

Tot slot zal Patrick Asselman, ex-speler van Standard (1990-1994), toetreden tot de staf van de A-kern als video-analist.