Lombaerts baalt van missen WK én Martinez: ''Ik zat meteen op de tribune''

Lombaerts baalt van missen WK én Martinez: ''Ik zat meteen op de tribune''

13-06-2018 10:45
7

Donderdag gaat in Rusland het wereldkampioenschap van start. Zonder Nicolas Lombaerts, want hij haalde de selectie van de Rode Duivels niet. Dat het WK in zijn tweede thuis wordt gehouden, maakt het voor hem persoonlijk extra pijnlijk.

Lombaerts speelde tien jaar voor de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg, maar raakte na een overstap naar KV Oostende uit beeld bij de Rode Duivels. "Ik wist wel: 33 jaar, dat wordt kantje boord. Maar het steekt. Omdat het in Rusland is, maar vooral omdat ik er niet bij ben. Mocht het elders zijn geweest, had ik het slechts een klein beetje minder erg gevonden'', laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

De centrale verdediger heeft voor zijn gevoel nooit een heerlijke kans gehad van bondscoach Roberto Martinez. "Ik heb nooit helemaal in de bovenste schuif van Martinez gelegen. Al vanaf dag één hoorde ik het donderen in Keulen. Ik zat meteen in de tribune. Het zou nadien ook nooit meer goed komen. "Ik speelde vervolgens meer bij Zenit St-Petersburg, terwijl me net een gebrek aan speeltijd werd verweten, maar toch zat ik weer in de tribune. Dat was een teken aan de wand.''

Sinds de WK-kwalificatiematch tegen Gibraltar (0-6), van 10 oktober 2016, zat hij nooit meer bij de groep. Lombaerts had door Martinez dan ook nauwelijks het geloof in een WK-selectie. ''Ik wist dat het moeilijk zou worden, waar ik ook speelde. Als een trainer het niet voor je heeft, dan is dat zo, hé."