Update: 'Spaanse selectie gaat voor het ontslag van bondscoach Lopetegui liggen'

Update: 'Spaanse selectie gaat voor het ontslag van bondscoach Lopetegui liggen'

13-06-2018 11:52
5

Het is hommeles in de Spaanse selectie. Julen Lopetegui wordt mogelijk nog vóór het WK vervangen als bondscoach. Hij heeft kwaad bloed gezet bij de Spaanse voetbalbond (RFEF) door kort voor het toernooi een akkoord te sluiten met Real Madrid.

Dinsdag werd bekend dat Lopetegui bij Real de opvolger is van Zinedine Zidane. Woensdagochtend om 10.30 uur schuiven Lopetegui en RFEF-voorzitter Luis Rubiales aan voor een persconferentie, waarbij volgens verschillende Spaanse media mogelijk een direct vertrek wordt aangekondigd. Dat melden onder meer Marca en Sport.

Spanje speelt vrijdag zijn eerste wedstrijd op het WK in Rusland. Portugal is de eerste tegenstander in groep B. Als Lopetegui vertrekt, is het nog niet duidelijk wie hem moet vervangen. Fernando Hierro en Albert Celades worden als kandidaten genoemd.

Update 10.30: Het blijft nog even onduidelijk of Lopetegui vlak voor het WK aan de kant wordt geschoven. De Spaanse bond heeft de persconferentie namelijk met een uur uitgesteld.

Update 11.52: De persconferentie is voor een tweede keer uitgesteld. Onbekend is tot wanneer. Volgens Radio Marca is de kans aanwezig dat Lopetegui aanblijft als bondscoach van Spanje. De spelers van het Spaanse elftal zouden voor een ontslag zijn gaan liggen.