Tegen sterke ploegen heb je zijn inzicht en passing hoger op het veld nodig

"Tegen sterke ploegen heb je zijn inzicht en passing hoger op het veld nodig"

13-06-2018 08:50
7

De Rode Duivels reizen woensdag af naar Rusland. Daar gaan de troepen van Roberto Martinez op zoek naar WK-succes. Eén van de voortrekkers moet Kevin De Bruyne worden. Al wordt de Manchester City-smaakmaker niet altijd hetzelfde uitgespeeld.

"De Bruyne heeft een sterke oefencampagne gespeeld, maar ik vind dat hij iets te laag stond voor zijn kwaliteiten", opent René Vandereycken. De voormalig bondscoach vindt dat De Bruyne te laag wordt gesposteerd door Martinez.

Te laag
Zo is De Bruyne, in tegenstelling tot bij Man City, nog niet beslissend genoeg voor de nationale ploeg. "Hij is niet te beroerd om zich weg te cijferen, maar hij is geen verdediger. Tegen sterke ploegen heb je zijn inzicht en passing hoger op het veld nodig", gaat Vandereycken verder in Het Nieuwsblad.

Zo opteert de ex-Rode Duivel dat De Bruyne zuiver op de tien-positie opgesteld wordt. "Nu moest die laatste pass van hem van iets te ver komen. Hij heeft te weinig spelers alleen voor doel kunnen brengen. Dat is zonde als je ziet wat hij bij Manchester City heeft getoond."