OFFICIEEL: Transfertarget van RSCA kiest voor Frans avontuur

OFFICIEEL: Transfertarget van RSCA kiest voor Frans avontuur

26-07-2018 17:48
13

RSC Anderlecht haalde al flink wat nieuwe namen in huis, maar een nieuwe spits was daar nog niet bij. Carlos Eduardo en Landry Dimata zijn al enige tijd in beeld, maar paars-wit heeft een alternatief in gedachten.

Volgens Franse media houdt paars-wit de situatie van Thierry Ambrose nauwlettend in de gaten. De centrumspits is eigendom van Manchester City, maar werd het voorbije seizoen uitgeleend aan NAC Breda. Daar was de Fransman goed voor tien doelpunten en vijf assists.

Anderlecht is echter niet de enige gegadigde. Girondins de Bordeaux wil de Fransman graag naar eigen land halen. Of Ambrose The Citizens definitief mag verlaten is niet duidelijk. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2020 in Manchester. Zijn marktwaarde wordt geschat op 1,25 miljoen euro.

Update 18/06 (11u30): Het Turkse Ajansspor schrijft dat Trabzonspor in de dans springt voor Ambrose. Samen met Bordeaux wordt er nu gestreden voor de aanvaller van Manchester City. De kans dat hij naar Anderlecht trekt, wordt steeds kleiner.

Update 05/07 (10u50): BN De Stem weet dat Bordeaux niet over de middelen beschikt om Ambrose in huis te halen. Franse media weten bovendien dat verschillende clubs uit de Ligue 1, de Engelse Championship interesse tonen. Ook RSC Anderlecht volgt zijn situatie nog steeds op de voet.

Update 26/07 (17u48): Ambrose trekt dan toch niet naar België. De aanvaller wordt uitgeleend aan het Franse RC Lens. Dat maakte de club donderdag bekend via de officiële kanalen.