'Deal nabij: Standard haalt voormalig Anderlecht-goudhaantje in huis'

'Deal nabij: Standard haalt voormalig Anderlecht-goudhaantje in huis'

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 07:30wo 13-06-2018 om 07:30

Standard Luik staat op het punt om een grote vis binnen te halen. Het haalt Samuel Bastien weg uit Italië. Het gewezen jeugdproduct en ex-speler van RSC Anderlecht moet bij de Rouches één van de dragers worden op het middenveld.

Het Laatste Nieuws weet dat de deal zo goed als beklonken is. Bastien legde dinsdag al zijn medische testen af op Sclessin. Normaal gezien wordt woensdag de transfer helemaal afgerond. Onze landgenoot tekent een contract voor vier seizoenen plus één optie bij de Luikenaars.

Ervaring in Serie A
Bastien komt over van het Italiaanse Chievo Verona, waar hij het voorbije seizoen indruk maakte. Volgens Johan Walem, trainer van de Belgische U21, doet Standard een goede zaak. "Sam is een hard werkende middenvelder, altijd in dienst van de ploeg."

Bij Anderlecht kon de Belgische middenvelder niet doorbreken. Zijn wispelturigheid speelde daarin een grote rol. In Italië maakte Bastien grote stappen. "Daar heeft hij veel bijgeleerd. Op tactisch vlak, maar hij weet nu ook hoe hij zich als prof moet gedragen", aldus Walem.

Plaats een reactie

freeman +12786
woensdag 13 juni 2018 om 08:40
Standard een kampioenen elftal aan het bouwen ?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws