'Arsenal betaalt 30 miljoen euro en plukt concurrent van Praet weg uit Italië'

'Arsenal betaalt 30 miljoen euro en plukt concurrent van Praet weg uit Italië'

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 23:38di 12-06-2018 om 23:38

Arsenal lijkt zich deze zomer te gaan versterken met Lucas Torreira. De Londense club is akkoord met Sampdoria over een transfer van de middenvelder, zo melden verschillende media.

Onder meer The Guardian schrijft dat Arsenal en Sampdoria overeenstemming hebben bereikt over de transfer van Torreira. De Premier League-gigant betaalt dertig miljoen euro voor de 22-jarige Uruguayaan, die een afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Arsenal wil echter het zekere voor het onzekere nemen en tikt daarom vijf miljoen euro meer af. 

Dinsdagmiddag onderhandelde Arsenal met afgevaardigden van kamp-Torreira met als streven zo snel mogelijk een persoonlijk akkoord te bereiken. De club van kersvers manager Unai Emery heeft de ploeggenoot van Dennis Praet een vijfjarig contract aangeboden en men gaat ervan uit dat de beoogde aanwinst akkoord zal gaan. 

Torreira, die zich momenteel met Uruguay voorbereidt op het WK in Rusland, speelt sinds de zomer van 2015 voor Serie A-club Sampdoria. Afgelopen seizoen kwam hij 38 keer uit met de club die als tiende eindigde in Italië. Torreira moet de tweede zomerversterking van Arsenal worden nadat eerder Stephan Lichtsteiner overkwam van Juventus. 

Plaats een reactie

dethklok28 +5288
woensdag 13 juni 2018 om 00:25
Goede aankoop. Goede speler met grote progressiemarge. En op een positie die Arsenal al jaren nodig heeft
Vind ik leuk
Smuuw +1276
woensdag 13 juni 2018 om 02:07
Held, gisteren toevallig een filmpje op youtube gezien over zijn vorig seizoen. Een woord; vuurwerk!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws