Geen twijfel meer mogelijk, BBC berekent: 'België wordt wereldkampioen'

Geen twijfel meer mogelijk, BBC berekent: 'België wordt wereldkampioen'

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 22:40di 12-06-2018 om 22:40

Minder dan twee dagen voor de start van het WK in Rusland werpt de BBC een blik op de mogelijke nieuwe wereldkampioen. Daarvoor past de Britse omroep haar geheel eigenzinnige formule toe. Het verdict? België schrijft straks geschiedenis in Rusland.

Volgens BBC zullen de Rode Duivels namelijk iedereen de baas zijn de komende maanden. Daarvoor volgen de Engelsen deze gedachtegang. Allereerst zal de toekomstige triomfator een reekshoofd zijn. De laatste keer dat een niet-reekshoofd met de oppergaai ging lopen, dateert alweer van 1986 (Argentinië in Mexico, weet u nog). Sindsdien waren de reekshoofden aan de macht. Daarmee vallen meteen 24 van de 32 deelnemers af, aangezien enkel België, Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Polen, Portugal en gastland Rusland beschermd zijn in de eerste ronde.

De thuisploeg hoeft echter niet te hopen, want ook voor eigen publiek spelen blijkt geen voordeel. Van de voorbije negen edities wist enkel Frankrijk (1998) op eigen bodem te winnen. De Russen mogen we dus ook al schrappen. Belangrijk, benadrukt BBC, is verder dat een elftal een sterke defensie heeft. Dat kan van Polen niet gezegd worden. Gemiddeld slikten de Oost-Europeanen 1,4 tegengoals de voorbije duels. Bij alle andere reekshoofden ligt dat onder één, ook bij onze Rode Duivels (0,6). Bye bye Robert Lewandowski en co!

De puzzel valt in elkaar
Nu wordt het spannend, er zijn nog maar zes landen in de race. Argentinië en Brazilië kunnen het echter schudden. De twee grootmachten komen namelijk niet uit ... Europa. En laat dat nu net een probleem zijn wanneer het WK op Europese grond georganiseerd wordt. Slechts één keer op tien wist een niet-Europees land een 'Europees WK' te winnen: Brazilië in Zweden (1958). 

Van de vier overblijvers legt Portugal als volgende het loodje. De wereldkampioen levert immers quasi altijd de beste keeper van het toernooi. BBC gelooft niet dat Rui Patricio dat kan worden, in tegenstelling tot Thibaut Courtois, David De Gea of Hugo Lloris. Frankrijk zit echter met een ander probleem. Onze zuiderburen hebben een gebrek aan ervaring. Vier jaar terug, toen Duitsland het WK won, had de gemiddelde speler uit de selectie van de Duitsers 42,21 caps. Bij Frankrijk ligt dat getal slechts op 22,71. België (45,13) en het huidige Duitsland (43,26) doen opmerkelijk beter.

Finale
België of Duitsland dus, één van beide buurlanden wordt wereldkampioen. Uiteindelijk trekken onze Rode Duivels aan het langste eind. Waarom? De Duitsers presteerden vier jaar terug te straf. Slechts één keer wist een titelverdediger immers haar heerschappij te verlengen. Brazilië won zowel het WK van 1958 als dat van 1962. Sindsdien hebben regerende wereldkampioenen het zelfs moeilijk om de kwartfinales te overleven. Er bestaat dus geen twijfel meer over: België wordt wereldkampioen!

Poll

Hoeveel kans geef jij onze Duivels om het WK te winnen?

(692 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws