Meunier over Club Brugge: F*cking hell, mijn zoon heeft het geflikt!

Meunier over Club Brugge: "F*cking hell, mijn zoon heeft het geflikt!"

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 20:30di 12-06-2018 om 20:30

Thomas Meunier gaat hopelijk hoge teppen scheren op het aankomende WK in Rusland, maar bij The Players' Tribune blikt hij terug op het prille begin. Amper vijf jaar geleden haalde Club Brugge hem namelijk op bij... Virton.

Bij die bescheiden club maakte Meunier dan ook furore. "Ik speelde als spits en scoorde plots wondermooie goals. Linkervoet, rechtervoet, kopballen,… Het was echt gek. Mensen begonnen mijn doelpunten te filmen en te posten op YouTube. Een deel ging viraal op de sociale media. Al snel praatte iedereen in België over de gast die wereldgoals scoorde in de Derde Klasse."

Meunier kon niet geloven dat een topclub hem plots wilde. "Vanuit het niets waren grote clubs geïnteresseerd. Er plakte een prijskaartje van 100.000 euro op me. Peanuts. Ik was jong en goedkoop, dus waarom het risico niet nemen? Op een dag belde mijn makelaar en zei: 'Club Brugge wil je. Het gaat gebeuren.' Ik kon het maar niet vatten. Ik bleef hem vragen of het wel echt was."

De transfer zorgde voor euforie bij zijn familie. "Mijn vader belde me en zei: 'Fucking hell! Mijn zoon heeft het geflikt! Mijn zoon speelt voor Club Brugge!' Ook mijn grootvader was in de wolken. Geloof het of niet, Club Brugge was zijn team. Hij supporterde zijn hele leven lang al voor Blauw-Zwart. Hij was niet eens verrast. Het leek alsof hij wist dat dit mijn lot zou zijn. Ik was ongelooflijk trots."

Plaats een reactie

BST83 +1026
dinsdag 12 juni 2018 om 21:52
Het volledige artikel is zeer mooi geschreven. Respect voor onze Thomas!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws