De Condé lyrisch over aankoop: ''Pijlsnel, polyvalent en speler met diepgang''

De Condé lyrisch over aankoop: ''Pijlsnel, polyvalent en speler met diepgang''

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 16:26di 12-06-2018 om 16:26

KRC Genk rondde maandag het complexe dossier van Joseph Paintsil af. Sportief directeur Dimitri De Condé maakt in Het Belang van Limburg wel duidelijk waarom hij zich zo hard inzette om Paintsil naar Genk te halen.

De Condé somt de diverse troeven van de 20-jarige Ghanees op en dat zijn er nogal wat. ''Paintsil is pijlsnel. Een heel explosieve aanvaller met een meer dan behoorlijke techniek, die ook nog eens vrij makkelijk scoort'', trapt De Condé af.

Paintsil blijkt daarnaast op meerde posities uit de voeten te kunnen. ''Wij zien in Paintsil in de eerste plaats een flankaanvaller, hij kan daarbij zowel op rechts als op links uit de voeten. Maar hij speelde ook al als aanvallende middenvelder en als tweede spits. Die polyvalentie is zeker een extra troef.''

Belangrijk is ook het feit dat Paintsil diepgang in het Genkse spel kan brengen. ''Wij waren op zoek naar een efficiënte speler die voor diepgang zorgt. Paintsil is geen pingelaar: hij speelt de ballen snel in en maakt daarna meteen de loopactie. Op die manier creëert hij ruimte voor zichzelf en voor anderen'', besluit een lyrisch De Condé.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws